Koldūnai, koldūnai, koldūnai, koldūnai… Kas nėra rusiška klasika? Juos lengva pagaminti, bet jie skanūs – žodžiais to neapsakysi, nes visi žinome, kad naminiai koldūnai yra 1000 kartų skanesni už parduotuvinius, o jei jie pagaminti su meile, tai jau pasaka.
Pagaminau maltos kiaulienos koldūnus, kurių buvo 74 mini ir 36 dideli. Skaičius priklauso nuo norimo dydžio.
Sudedamosios dalys koldūnai sriuba
Tešlai:
250 ml kambario temperatūros vandens
Druska 1 šaukštelis.
Kiaušinis 1 kiaušinis
Kvietiniai miltai ±600g
Įdarui:
400 g faršo (turiu naminio kiaulienos arba kiaulienos ir jautienos 50/50)
Svogūnai 200 g
Česnakas 1 skiltelė
Druska pagal skonį
Pipirų pagal skonį
Koldūnų prieskonių 1 šaukštelis (neprivaloma)
50 ml ledinio vandens (įdarui)
Maisto gaminimo instrukcijos
1. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite vandenį, kiaušinį ir druską.
2. Tada palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Nepermaišykite tešlos, nes su ja turi būti lengva dirbti ir ji neturi būti per daug standi. Paruoštą tešlą uždenkite ir palikite 15-20 minučių pailsėti.
3. Įdarui mėsą ir svogūną sumalkite mėsmale, česnaką pertrinkite per presą. Jei turite maltos mėsos, svogūną ir česnaką galite sumalti blenderiu.
4. Į maltą mėsą įpilkite vandens, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį, tada išmaišykite iki vientisos masės.
5. Likusią tešlą padalykite į dalis, kiekvieną jų plonai iškočiokite, stikline iš tešlos išpjaukite apskritimus (stiklinės skersmuo priklausys nuo koldūnų dydžio ir skaičiaus). Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite įdaro, suspauskite tešlą kaip koldūnams ir abu galus apačioje sujungkite.6. Koldūnus užšaldykite arba išvirkite pasūdytame vandenyje.
Dabar, kai koldūnai sriuba jau paruošti, galite gaminti manty ant kreminės tešlos.